Menu Sluiten

WARMTEPOMPEN

Bergström Koeltechniek kan uw huis duurzaam verwarmen en koelen door middel van een warmtepomp. De warmtepomp maakt gebruik van energie uit natuurlijke bronnen en is daarmee een zeer energie bezuinigend apparaat. Voor iedere verbruikte kWh (kilowatt/uur) geeft een warmtepomp er minimaal vier terug. Wij verzorgen met veel professionaliteit de installatie en het onderhoud van warmtepompen. U kunt bij ons terecht voor een lucht/lucht- of een lucht/water warmtepomp.

De lucht/lucht warmtepomp is een type dat warmte uit de buitenlucht wint om het huis te verwarmen. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en overgedragen aan het koudemiddel. Met deze warme lucht wordt de ruimte vervolgens verwarmd. De ruimtes worden niet verwarmd via radiatoren, maar bijvoorbeeld via plafond- en wandunits. Dit type kan ook als airco ingezet worden om te koelen. 

De lucht/water warmtepomp haalt de energie ook uit de lucht. Uit de omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht wordt warmte onttrokken en overgedragen aan het koudemiddel. In het binnendeel wordt de warmte van het koudemiddel overgedragen aan het afgiftesysteem (radiotoren of vloerverwarming).

bergstrom-warmtepomp-huis